top of page

Bloed Mooi

een modern sprookje over de inwijdingsweg van de vrouw

In Bloed Mooi gaan we de weg terug van het sprookje naar het ritueel voor de drie inwijdingen van de jonge vrouw:

haar eerste menstruatie,

haar eerste vrijpartij,

haar eerste zwangerschap,

met hete broden en appels die geplukt willen worden…

 

Na deze voorstelling kijk je heel anders naar het vrouw zijn !

 

Naast het verhaal van Marieke en haar weg van haar moeder naar de Godin, geven wij ook een podium aan de verhalen van vrouwen van nu, van ons allemaal, op onze inwijdingsweg van onderdrukte verlangens en gevoelens van schaamte naar het Goud van de Vrijheid. Deze verhalen worden vertolkt door de wijze Tantes, die als schikgodinnen de draden van de vrouwenlevens door hun handen hebben laten gaan en zo de verhalen kennen.

De drie schikgodinnen spinnen en breken de Draad van het Leven. Alle dingen gaan in drieën, de Draad begint in de lente van de jeugd, wordt krachtig in de zomer van de volwassenheid en breekt na de herfst van de ouderdom. Wit, rood en zwart zijn de kleuren van de Godin in haar drie verschijningsvormen. De Godinnen van dood en leven zijn aanwezig en dragen  deze voorstelling.

Bij het schrijven van Bloed Mooi heb ik mij zeer laten voeden en inspireren door het boek van Annine van der Meer: Vrouw Holle en de verborgen wijsheid van sprookjes. Pan-Sophiapress 2017.

https://www.pansophia-press.nl/a-47289304/boeken-van-pansophia-press/vrouw-holle-en-de-verborgen-wijsheid-in-sprookjes-2017/

bottom of page